Still trying to be a great Muslimah.
Will update this blog someday.
:)
Because He knows what best for us.

August 1, 2012

Semua dah Melaut. -.-'


Assalamualaikum!

You know, masa aku form 1 dulu,
aku fikir,
"Okay, wawa. Your aim is totally and absolutely is surgeon. MUKTAMAD! tak perlu nak gedik nak tukar."

And then I'm struggling with myself.
Ya lah, nak jadi surgeon kot. bukan senang.
masa aku menengah rendah, aku punya tahap confidence dengan diri aku almost 100%.
Last, aku dapat 8A PMR.
sedikit bangga walau tak dapat Straight A's.

Tapi bila aku masuk Form 4,
I'm starting to make my own self-reflection.
AKu tengok balik benda yang aku rasa aku boleh pergi, benda yang aku rasa macam so-so, dan benda yang aku rasa aku langsung tak boleh pergi.
Dan you know what?
benda yang aku rasa macam so-so dengan benda yang aku rasa langsung aku tak boleh nak target lebih banyak dari subject yang aku rasa aku boleh score.
Masa tu, aku rasa nak menangis. Aku tanya diri aku.
Setakat ni je ke kemampuan aku? Setakat ni? Kalau setakat ni, tak payah nak mimpi nak jadi surgeon. Nak masuk University pun payah!

Dan masa tu, aku decide, aku nak stop terlampau confident dengan diri aku. Aku drop cita-cita aku sejak kecik iaitu Surgeon.
Berat sangat masa tu. Kawan aku cakap, aku pengecut. sebab tak sanggup fight demi cita-cita aku.

But lepas aku drop cita-cita aku, aku jadi tak ada aim dengan diri aku. 
I lost my direction. I don't know what path do i have to take.
AKu tak ada cita-cita, tak ada wawasan.
Setiap kali cikgu tanya,
"Wawa nok jadi gapo?"
Aku tersengih, sambil bercakap.
"Tahu ah Cikgu. Suri Rumah yang berjaya bokalih." 
Weeee. Dan satu kelas aku gelakkan aku.

Alahai, Mek Waa.. -.-'
And serious, till now, I did not have my own ambition, wawasan hidup. semua dah melaut.
Dan setiap kali bercerita dekat Zaarif atau Iqbal,
They couldn't say anything since I am a stubborn person. Oh yeah. me amat keras kepala.
dan perbualan semalam dengan Zaarif (since dah 6 bulan tak contact),
buat aku sebak lah jugak.

Sebab untuk kesekian kalinya dia tanya,
"Mana diri wawa yang dulu?"

terdiam jugak last last.
and finally gugur lah jugak beberapa biji air mata.
His question sedikit sebanyak buat aku terfikir.
Kenapa aku tak boleh jadi macam dulu?
Yakin pada kemampuan diri?
Self-confidence?
Aih... Semuanya dah melaut. 
PhotobucketMenangis? Yes. menangis. satu-satunya benda yang boleh release stres ni.




 

Smile. Tears. Laugh Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting