Still trying to be a great Muslimah.
Will update this blog someday.
:)
Because He knows what best for us.

December 31, 2011

Assalamualaikum 2012. :)


Assalamualaikum!

start esok, 01012012, I will become a senior.
oh dear. cepat gila kot aku fikir. 

rasa baru kelmarin je baru terima result UPSR
rasa baru kelmarin je baru masuk MMP.
rasa baru kelmarin je menangis-nangis tak nak sekolah MMP sebab subject terlampau banyak.
rasa baru kelmarin je baru jumpa 7 orang tu. 
rasa baru kelmarin je menangis bila keluar MMP.

its all like yesterday. tup tup, dah jadi form 5.
lepas tu SPM, and then masuk Universiti. and then bekerja?
betullah orang kata, masa sekolah adalah masa paling best. tapi manusia, masa sekolah, nak jadi macam orang besar. biasalah kan?

sekarang aku rasa betul-betul terkedu. Dah besar rupanya? ingatkan still 6 tahun. *patutlah perangai macam budak. -.-'



2011,
this year had become an awesome year but a suck year too to me. yeah. frankly speaking lah.
banyak sangat benda berlaku tahun ni. banyak masalah, tapi banyak juga penyelesaian nya. actually, tahun 2011 ada satu tahun yang membawa aku mengenali fasa yang baru. Fasa kematangan. And Alhamdulillah, walaupun aku ada tersadung di beberapa tempat, tapi aku dapat melalui fasa itu dengan senyuman.

Banyak air mata aku jatuh pada tahun ini. ada untuk benda yang tak perlu dan ada juga benda yang perlu.

tahun 2011, aku banyak mengenal erti hidup, erti berkawan, macam-macam. :)
This year had been a fantastic year for me. :)



untuk tahun 2012, aku tidak mengharap lebih. kecuali untuk berjaya dalam SPM dan melihat tangisan Umi dan Maklong kerana kejayaan aku. 
Aku dah tak nak menjadi perempuan lemah yang hanya tahu merungut, menangis bila berhadapan dengan masalah. Aku ingin berpegang dengan kata-kata Zaarif,
"Masalah itu perencah hidup, tiada perencah maka tiada kemanisan hidup"

i hope 2012 gonna be one of my awesome year in my life since it is the last year for me to be a high school student.

dan tadi aku dah deactivate Facebook account. kenapa? aku dah terangkan dulu. aku ubah fikiran. satu FB aku delete, satu aku deactive. I still need my friends. frankly speaking, FB banyak menghubungkan aku dengan kawan2 aku yang lain. thanks FB. aku tak akan active untuk masa setahun ini dalam apa-apa social site. Blog? Insyaallah, kalau aku ada masa, aku akan update. :)

so? 
I want to say Assalamualaikum tahun 2012. May you will be a blessed year to me. :)




Photobucket

4 comments:

Gua said...

happy 2012 too dear :)

najwaMazlan said...

Gua: Happy 2012 too. x)

budakampung said...

wey slamat tahun baru..bo la duk sedih2 nyo..tahun ni keno happy sopmo deh ;)

najwaMazlan said...

okay! :)

 

Smile. Tears. Laugh Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting