Still trying to be a great Muslimah.
Will update this blog someday.
:)
Because He knows what best for us.

April 17, 2011

Innocent time. ;)




Assalamualaikum!

hari ni aku cuti weh! cuti! cuti! yeah2! akak2, adik2, abg2, sila dengki boleh? ooh please?
at least aku tak termalu sorang2. 
actually aku nak keluar Library hari ni. but most of my friends have their own plan. WTH!
Sabo Je lah.
maka aku? tinggal dekat rumah, alone, On9 sorang2. okayh! boring life. ;(

maka masa aku tengah on9 dengan boring seboringnya, aku macam flash back masa aku kecik2 dulu.
aku teringat yang dulu aku ke fardhu ain dengan basikal. FYI, aku dulu a lil bit tomboy. haha!
takde ah aku cakap lembut2 nih. pakai main woi! weh! je.xD
and i miss that moment. masa aku naik basikal dulu, aku selalu berlatih naik basikal lepas tangan. Oh GOD!
rasa macam aku cool gila masa tu! aku still ingat yang ada budak cina tuh nak buat macam aku, tapi tak menjadi. haha! rekod paling lama aku, 10 minit. amacam? kau hado? non hado!
and sekarang? aku rasa nak balik lah basikal tuh. sekarang basikal tuh dah jadi besi buruk. :'(
aku try ah ushar2 mak sedara aku. dia cakap, nak buat apa dengan basikal? bukan aku pergi fardhu ain pun.
ouch! menusuk kalbu okeh!
aku dulu kan, lambat pandai naik basikal. masa darjah 2 baru aku boleh naik basikal dengan perfect! memang loser gila ah aku ni.and selepas tuh, aku selalu tanya umi and mak sedara aku takut nak kirim apa2. boleh naik basikal! haha! lawak doe ak dulu! xD
basikal first yang aku dapat tak silap aku basikal yang ada tayar 4 tuh. haha! memang comel gila ah! tayar warna warni. haha! and second aku dapat basikal yang tinggi sikit. kaler pink lagi uuoools!
ooh! aku terasa amat cute masa bawak basikal tu! haha! tapi sekarang aku tak tahu dah dekat mana aku buang basikal tu.
basikal last aku dapat, basikal yang moden ah. aku dapat nih time darjah 4. aku keep basikal ni sampai form 1! ooh yeah! sampai form 1 okeh aku naik basikal! dulu masa aku pergi fardhu ain, selalu berlumba dengan abang aku. haha! but at last he is the winner. WTH!


macam ah ni dulu kot basikal Pink aku. xD




dulu kan, tepi rumah aku macam ada tanah kosong gtu. pokok2 ada ah. tapi semak samun mmg takde dulu. tapi sekarang? aku tgk dah macam hutan simpan dah!
dekat situ ah dulu aku dengan jiran2 aku main masak2. best tau main masak2, kitorang selalu pergi beli Mancis, and buat macam dapur gtu.*budak kecik, jangan duk main api! aku cepokk kang!
kitorang bakar pasir as nasi, Daun as Sayur, Air Paip dicampurkan dengan bunga kertas umi aku a.k.a air sirap*selalu kena cepukk time nak ambik bunga nih. haha! sweet kan time tuh? penuh dengan daya imaginasi.
antara kawan2 masa aku innocent dulu,
abe Chik,
Abe Naseef. *abg aku je pun
Kak Long, 
Kak Ngah,
Kak Ya,
Abe a.k.a Safuan*sejak kecik aku panggil dia Abe. padahal sama umo je pun.
Iman, 
Syakir, 
Iqah, and ada lagi lah kot.
tapi masa tuh semua still kecik.innocent, baik, comel
sekarang? still lagi baik, comel, tapi tuh diorang ah, aku tak. haha!
dengan diorang ah aku main macam Tarzan. ala! takkan korang tak pernah main kot?  yang ada tali panjang tergantung kat pkok, and kitorang akan bergilir-gilir pegang tali tuh, dan bergayut sambil buat bunyi Tarzan, haha! aku ada gambar dia. tapi ntah hilang ke mana.
sekarang, semua kawan2 dan jiran aku dah besar. ada yang masuk U, yang duk asrama, yang dah jadi WOW! mcam2. hahaha!


sweet! :)




main khemah2 dalam bilik umi aku! hahaha! yang nih the funniest part i think. haha!
bilik umi aku beso! besar gedabak! and dekat bilik umi aku tuh ada katil and tingkap. aku dengan adik aku dulu creative tau? kitorang ambik selimut umi aku, kitorang ikat bucu dia dekat Grill tingkap, tiang katil. jadi macam khemah ah! then kitorang beli Jajan*dalam kelantan, cakedish!
kitorang pun makan2 ah, lagi kitorang ambik patung2, buat jadi anak kitorang. best taw! macam ada world sndiri. Imagination is cool right?






tu permainan aku masa kecik2 lah, aku dibesarkan dalam persekitaran hidup berjiran. actually aku rindu masa aku kecik2 dulu, there is no problem. just live as a kid. now? aku dah besar. kena pikir banyak. even aku belom besar sepenuhnya, but i have to think because i am pra-matured.
budak2 sekarang? aku tengok adik bongsu aku je yang still main masak2. ooh, sweet nya. xD
budak2 lain? heh! kalau bukan internet, PS3! zaman moden lah katakan? actually aku lebih suka tengok budak2 main permainan dulu2. sebab At least nanti dah besar Gajah, boleh Flash Back balik kan?
:)


nanti aku besar, aku nak ada anak comel macam nih ah! nanti aku nak suruh diorang main masak2. xD




thanks sebab baca. ;)
Photobucket






2 comments:

syeda_sed said...

waa~touching story uh..i also wanna + hope will go back at primery school..huh..so sweet bebe...miss that moment... <3

najwaMazlan said...

saiyid! yea! i miss that moment a lott!! >.<

 

Smile. Tears. Laugh Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting